Usein kysytyt kysymykset                Tekniset ongelmat                           Pelien historiaa                                   In English

Yleistä
Pyrimme testaamaan pelejämme mahdollisimman monella ja erilaisella kokoonpanolla. Jos kuitenkin jostain syystä peli ei toimi, lue allaolevat ohjeet. Mikäli ohjeista ei ole apua tai jäit silti kaipaamaan neuvoja, ota yhteyttä meihin. Yritämme auttaa sinua parhaamme mukaan. Tarkentava tieto siitä, millaisella tietokoneella tai laitteella, käyttöjärjestelmällä ja selaimella yrität pelata pelejämme, olisi hyvä, mutta ei välttämätön. Lisäksi tieto, onko jokin tietoturvaohjelma tai mainossuodatin käytössä. Näistä on apua ongelmanratkonnassa.

Näppäinkomennot eivät toimi.
Kokeile klikata pelialuetta ensin hiirellä ja kokeile sitten uudestaan näppäinkomentoja näppäimistöllä. Pelin ohjeissa ilmoitetaan mahdolliset näppäinkomennot. Viidenkymmenen pennin pajatsossa käytetty nuolinäppäin saattaa joissakin kannettavissa laitteissa olla hieman hankalassa paikassa tai kannettavan nuolinäppäimet pitää erikseen aktivoida käyttöön erikoisnäppäimellä. Yleensä kannettavien erikoisnäppäin sijaitsee näppäimistön jossakin kulmassa. Joissakin mobiililaitteissa ei näppäimistöä valitettavasti voi käyttää ollenkaan.

Miksi peli näyttää hidastuvan omassa koneessa, kun se kaverin koneella on nopeampi?
Pelien hidastumista erittäin vanhoilla tietokoneilla ja mobiililaitteilla saattaa esiintyä. Pelit eivät ole monimutkaisia, mutta niiden toteutukseen käytetty Flash-tekniikka valitettavasti vaatii koneelta jonkin verran tehoja. Eri selainten välillä on myös hieman nopeuseroja johtuen Adobe Flash -lisäosan toteutustavoista. Vanhemmilla tietokoneilla pelit toimivat hieman pehmeämmin Internet Explorer -selaimessa, mutta uudemmissa tietokoneissa eroa selaimien välillä ei juurikaan huomaa. Nopeusongelmiin saattaa auttaa Adobe Flash -lisäosan päivittäminen uusimpaan versioon. Päivityksen voit tehdä ilmaiseksi Adoben sivuilla.

Peli ei lataudu eikä käynnisty ollenkaan!
Tällöin pelin sijasta yleensä ilmestyy virheilmoitusruutumme tai sivuston alapalkki on ainoastaan näkyvissä. Alla tarkempia ohjeita, joilla yleensä saat pelimme toimimaan. Muussa tapauksessa ota yhteyttä meihin.

 • Saatamme tehdä muutostöitä sivuihin, juuri kun yrität ladata peliä. Yritä hetken päästä uudelleen. Paina myös selaimen sivunpäivitysnappia, jotta selain lataa sivun uudelleen. Jos käytät Windowsia, voit myös painaa F5 näppäintä näppäimistöltä päivittääksesi sivun. Voit myös tarvittaessa tyhjentää selaimen välimuistin, jolloin vanhat tiedostomme poistuvat viimeistään koneeltasi. Välimuisti tarkoittaa selaimen omalle koneelle tallentuvia väliaikaisia tiedostoja. Sampo Pankin sivuilla on hyvät ohjeet eri selaimille. Mikäli peli ei näy ruudussa myöhemmin samana päivänä tai viimeistään seuraavana päivänä, emme tee sivustoon päivityksiä vaan vika johtuu muusta syystä.
 • Selaimessasi saattaa olla vanhentunut Adobe Flash Player -lisäosa. Lisäosa mahdollistaa mm. ruudulla tapahtuvien animaatioiden (kuten peliemme) ja videoiden katselun. Uusimman lisäosan voi ladata ilmaiseksi Adoben sivuilta. Huomaa, että lisäosa on yleensä selainkohtainen, joten voit joutua päivittämään lisäosan, jos olet vaihtanut käyttämääsi selainta hiljattain.
 • Selaimessa on erikseen estetty lisäosat ja liitännäiset, kuten Adobe Flash. Nämä voi ottaa käyttöön selaimen asetuksissa.
  • Internet Explorer: Työkalut ⇒ Internet-asetukset ⇒ Suojaus (välilehti) ⇒ Internet -vyöhyke (valitse maapallo) ⇒ Säädä suojaustaso vähintään keskivahvaksi tai palauta kaikkien vyöhykkeiden oletustaso.
  • Mozilla Firefox: Työkalut ⇒ Lisäosat ⇒ Shockwave Flash ⇒ Paina nappia "Ota käyttöön" ja käynnistä selain uudelleen.
  • Safari (Windows): Hammasratasikoni ylänurkassa ⇒ Asetukset ⇒ Suojaus (välilehti) ⇒ Salli liitännäiset.
  • Safari (Mac OS X): Safari ⇒ Asetukset ⇒ Suojaus (välilehti) ⇒ Salli liitännäiset.
  • Opera: Työkalut ⇒ Pika-asetukset ⇒ Lisäosat käytössä.
 • JavaScriptin käyttö on estetty selaimessasi. Tämän voi muuttaa selaimen asetuksista. Monet sivut käyttävät JavaScript -komentosarjakieltä. Sen käyttö on nykyään aivan normaalia eikä estettä sen sallimiselle pitäisi olla.
  • Internet Explorer: Työkalut ⇒ Internet-asetukset ⇒ Suojaus (välilehti) ⇒ Internet -vyöhyke (valitse maapallo) ⇒ Säädä suojaustaso vähintään keskivahvaksi tai palauta kaikkien vyöhykkeiden oletustaso.
  • Mozilla Firefox: Työkalut ⇒ Asetukset ⇒ Sisältö (välilehti) ⇒ Salli JavaScript-komentosarjat.
  • Safari (Windows): Hammasratasikoni ylänurkassa ⇒ Asetukset ⇒ Suojaus (välilehti) ⇒ Salli JavaScript.
  • Safari (Mac OS X): Safari ⇒ Asetukset ⇒ Suojaus (välilehti) ⇒ Salli JavaScript.
  • Opera: Työkalut ⇒ Pika-asetukset ⇒ JavaScript käytössä.
 • Selaimesi mainossuodatin voi estää pelin näkymisen. Suodattimet suodattavat kätevästi mainokset nettisivuilta, mutta valitettavasti ne joskus luulevat pelejä tai sivustoon kuuluvia animaatioita mainoksiksi. Suodattimeen voi asettaa poikkeussäännön koskien Nostalgiapelejä tai suodattimen voi poistaa käytöstä pelaamisen ajaksi.
  • Adblock Plus: Klikkaa oikeassa yläkulmassa näkyvää liikennemerkki-ikonia, jossa lukee ABP ⇒ Valitse "Ei käytössä osoitteessa nostalgiapelit.servut.us".
  • Safari Adblock (Mac OS X): Klikkaa työkalupalkissa näkyvää AD -näppäintä (voi tarvita sivun uudelleenlatauksen). Mikäli AD -nappia ei työkalupalkissa näy, valitse Sisältö ⇒ Muokkaa työkalupalkkia ⇒ Vedä AD-nappi haluamaasi kohtaan työkalupalkissa.
  • Opera: Klikkaa pelisivua oikealla hiiren napilla. ⇒ Suodatettu sisältö on merkitty punaisella. ⇒ Klikkaa nämä takaisin käyttöön. ⇒ Valitse ylhäältä "valmis".
 • Internet -tietoturvaohjelma luulee pelejämme haitallisiksi (esim. uhkapelisivustoksi) ja suodattaa virheellisesti sisällön. Muuta tietoturvaohjelman asetuksia. Valitettavasti ohjelmia on paljon erilaisia, joten emme pysty antamaan yksityiskohtaisia ohjeita. Yleensä selaimen ylä- tai alareunassa näkyy ilmoitus, jos sisältöä suodatetaan ja samassa yhteydessä sisällön voi erikseen sallia.
 • Internet Explorer -selain estää sivuston toiminnan. Sisällön voi sallia sivukohtaisesti klikkaamalla sivun yläpuolelle ilmestyvää kellertävää hallintapalkkia ja valitsemalla "Salli estetty sisältö".
 • Käytät mobiililaitetta tai muuta internet-laitetta, joka ei tue flash-animaatioita. Tässä tapauksessa pelejämme ei valitettavasti voi pelata.

Peli käynnistyy, mutta alkuvalikon jälkeen ei tapahdu mitään.
Tietokoneesi tiukaksi asetettu tietoturvaohjelma tai palomuuri saattaa estää yhteyden palvelimelle. Meille on tullut joitakin ilmoituksia tällaisesta viasta. Emme ole tosin saaneet selvyyttä, mikä tietoturvaohjelma on kyseessä. Olisimme kiitollisia tästä tiedosta, jotta voimme jatkossa opastaa ongelmatapauksissa. Tietoturvaohjelmaa ei tietenkään kannata ottaa pois päältä, mutta asetuksissa voi koittaa asettaa poikkeussäännön koskien Nostalgiapelejä ja muita vastaavia sivustoja. Luultavimmin tietoturvaohjelma estää myös muiden vastaavien selainpelien toiminnan. Sivuillamme on vain kävijälaskuri ja pelien kopiosuojauksia eikä missään tapauksessa haitallista koodia, joten turva-asetuksia voi huoletta muuttaa koskien sivustoamme.
nostalgiapelit Index Info Contact
Copyright 2006 - Roy Haapalinna - Juha Laurila - Luca de Bernardi - Sisällön kopioiminen ilman erillistä lupaa kielletty!